Ledningsbolaget liggande logo meny  

Nyheter

Workshopar i vår

Ytterligare förfrågningar har kommit in angående att använda Ledningsbolagets konsulter som workshopledare i utbildningar. I vår blir det workshop med fokus på effektiv schemastyrning i två olika utbildningar.

  • Chef i Hemtjänsten (4-5 april)
  • Röntgen: Optimerad produktionsplanering (26-27 april)

För mer information och anmälan, gå till teknologiskinstitut.se

Vi söker Juniorkonsult inom produktions- och bemanningsstyrning

Du gillar att se samband och flöden, och vill med hjälp av din kunskap förändra och göra skillnad. Kundkontakter och samarbeten är något som ger dig energi. Kanske har du ett extra brinnande intresse för att förändra vården. Känner du igen dig?

Läs mer

Schemagi och Ledningsbolaget går samman – tillsammans förbättrar vi svensk sjukvård

Schemakonsultföretaget Schemagi AB och hälso- och sjukvårdskonsultföretaget Ledningsbolaget i Skandinavien AB slår samman sina styrkor. Målsättningen är att höja kvalitén och optimera resurserna inom framtidens sjukvård. Bolaget kommer verka under namnet Ledningsbolaget AB. 

Läs mer

Debattartikel: Sjuksköterskekrisen – slump eller medvetet val?

Debattartikel publicerad i Dagens Medicin. Debatten om sjuksköterskornas arbetsvillkor har de senaste åren förts i ett allt högre tonläge. Situationen upplevs i ett flertal fall som ohållbar men jag vill påstå att den direkta orsaken inte är resursbrist eller arbetssätt. Problemet är snarare att det inte går att planera en verksamhet utan en beslutad och genomförd modell för omvårdnad.

Läs mer

Vi förstärker med ny schemakonsult

Vi välkomnar Viola Häggström som ny schemakonsult till oss på Schemagi - en del av Ledningsbolaget.

Läs mer

Schemagis VD Katarina Nyhammar går vidare till nya utmaningar

Efter fem år som VD slutar Katarina Nyhammar som VD på Schemagi för att gå vidare till en ny tjänst som Verksamhetschef på Klinisk Genetik inom Region Östergötland.

Läs mer

Workshop - Optimerad schemaplanering

I samband med Conductives populära konferens Röntgen: optimerad produktionsplanering kommer Schemagi att anordna en workshop kring optimerad schemaplanering. Workshopen hålls den 9 juni i Stockholm och kommer att ledas av Andreas Käll och Filippa Anderén från Schemagi.

Läs mer

Seminarium: Omsorgens bemanningsutmaningar

Den 8 och 9 mars arrangerade Schemagi i samarbete med Jotib frukostseminarier i Lund och Helsingborg. Tillsammans med enhetschefer, controllers och bemanningsansvariga diskuterades frågor på temat Omsorgens bemanningsutmaningar. Bland deltagarna fanns personer från kommunerna Helsingborg, Landskrona, Båstad, Eslöv samt Burlöv.

Läs mer

Podcast om schemaläggning som strategisk fråga

Vårdportalen Wacano har intervjuat Schemagis Andreas Käll om schemaläggning som en strategisk fråga.

Läs mer

Sex timmars arbetsdag, Delade turer & Rätt till heltid

6 timmars arbetsdag, delade turer och rätt till heltid är frågeställningar som diskuteras mycket just nu. För att fatta kloka beslut är det viktigt att veta vilka konsekvenser olika beslut medför, konsekvenser som ofta är komplexa och svåra att överblicka.

Läs mer

  • 1
  • 2